5 Mayıs 2015 Salı

SINIFTA OYUN

Oyun oynamak için heyecanlı olan öğretmenler bile; sınıf içinde oyun stratejisini uygulamak için önlerinde olan engellerin üstesinden gelmekte çaresiz olduklarını düşünürler. Oyun ve Öğrenme Konseyi, 700 öğretmen ile yaptığı araştırmaya göre, engelleri ve nasıl üstesinden gelineceğini aşağıdaki gibi klasifiye etmiş. recent survey

1. Yetersiz Zaman

Öğretmenlerin %45 i oyun esaslı öğretim stratejilerinin uygulanması için yeterli zamanları olmadığını beyan ediyorlar. Aslında konu taktiklerin ve varsayımların değişmesi: Oyunlar günlük müfredata entegre edilebilir, çünkü oyunlar deneyimsel bir şekilde akademik kavramları sunmak için öğretmene kolaylık sağlar. Projelendirilmiş oyunlar mevcut faaliyetlerin veya yeni kavramların anlaşılmasını kolaylaştırır.

2. Maliyet

Öğretmenlerin %45 i oluşacak maliyetin kendilerini engelleyici olduğunu düşünüyorlar. Finansal kaynakların yetersizliği, malzemeleri kendi kaynakları ile satın almalarını gerektirebiliyor. Bu konuyu halletmek için çok kolay değil. Bununla beraber motive öğretmenler kampanya sitelerinden bazı opsiyonlar elde edebilirler. Ana tablet oyunları $1 ile $10 arasında alınabilir mesela. Questimate gibi bazı oyunlar da bedavadır. Questimate hesap yöntemlerini öğreten çok faydalı bir oyundur. Özetle öncelikle bedava oyunlardan başlamak en iyi çözümdür.

3. Teknik Kaynakların Yetersizliği

Öğretmenlerin %35 i ise, oyun esaslı öğretme stratejilerini kullanamamalarının teknik kaynakların yetersizliği sebebi ile olduğunu belirtiyorlar. Bu engel realiteden çok algıyla ilgili. Aslında sadece bir kaç cihaz kullanarak oldukça uzun bir yol alınabilir. Proje bazlı grup oyunları ile öğrenciler düşünmeye yönlendirilebilir. Bir proje grubu dijital aktiviteler yaparken, diğer grup dijital olmayan proje aktiviteleri yapabilirler. Bu şekilde öğrenciler bir projeden diğerine yönlendirilir.

4. Müfredata Uygun Oyun Bulmanın Zorluğu

Öğretmenlerin %35 i müfredata uygun oyun bulamadıklarını söylüyorlar. GraphitePlayful Learning, ve Educade siteleri hem sınıf düzeyine hem de geleneksel konulara göre filtreleme imkanı sunar. Sadece müfredata uygun oyunlar yerine farklı bakış açısı ile aynı konuyu hedef alan oyunlar bulunabilir.

5. Standart Test Skorlarına Odaklanmak

%25 ise standart test skorlarına odaklanmanın oyun öğrenmeyi zorlaştırdığını belirtiyor. PLEX Life Science suite sitesinde bilimsel standartların oyun setleri ile nasıl eşleştirildiği görülebilir.

6. Kaliteli Oyunları Nerden Bulacağını bilememek

Öğretmenlerin %25 i de kaliteli oyunları nereden bulacaklarını bilemediklerini belirtmişler.  Madde 4 teki 3 site özel oyunlar bulmak için gelişmiş arama seçenekleri sunmaktadır. Ayrıca How To Choose A Learning Game yazısını mutlaka okuyun.

7. Eğitim içine Oyunların Entegrasyonunun Zorluğu

Yine öğretmenlerin %23 ü eğitim içine oyunu nasıl entegre edeceklerini bilmediklerini belirtiyor. Her zaman oyun bazlı öğretim için yollar bulunabilir. Oyunu eğitim içine entegre etmek için  math ve humanities education, siteleri ve süreci kolaylaştırmak için de interdisciplinary learning.sitesi ziyaret edilebilir.

8. Teknolojiye Yabancılık

Öğretmenlerin %17 si ise teknolojiye yabancı olduklarını raporluyorlar. Bununla beraber her zaman dijital medyaya ve cihazlara ihtiyaç yok. Socratic Smackdown, sitesinde sınıfa teknoloji olmadan da oyunları entegre etmenin yolları bulunabilir.

9. Yönetimin Desteğinin Eksikliği

Yöneticilere oyun uygulamaları ile öğrencilerin standart testlerdeki başarının %12 arttığı raporlanırsa destek sağlanabilir: SRI research

10. Aile Desteğinin Eksikliği

Öğretmenlerin %9 u aile desteğinin eksikliğini belirtiyor. Bu çok küçük bir bakış açısı. Ebeveynlerin %57 si eğitim medyasından çocukların çok şey öğrendiği kanısında:  Learning at Home: Families’ Educational Media Use in America,  Yine de yavaş yavaş başlamakta fayda var. Velilere neden bu taktiklerin kullanıldığının kanıtları ile açıklanması gerekir.
games-obstacles
Kaynak: http://blogs.kqed.org/mindshift/2014/09/games-in-the-classroom-overcoming-the-obstacles/
Yazar:  
Çeviri: İrem Balaban

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder