5 Mayıs 2015 Salı

İYİLİK SİHİRLİDİR!

Zeynep çok zamandır bekliyordu. Vizyona girişinden 1 hafta sonra da olsa, favori sinema salonumuz City's CityLife'ın küçük yeşil salonunda yerimizi aldık ve keyifle izledik Sindirella'yı.

Şimdi efendim, Külkedisi Sindirella'nın hikayesini bilmeyen yoktur. Biz de; bir varmış, bir yokmuş diyoruz ve hikayeye başlıyoruz.

Küçük bir krallıkta, tüccar babası ve güzeller güzeli annesi ile Ella adında mutlu, güzel bir kız çocuğu yaşıyor. Ella'nın annesinin genç yaşta ölmesi aileyi kedere boğuyor. Yıllar sonra Ella'nın babası yeniden evleniyor. Ella, babasının yeni eşine ve onun 2 kızına karşı hep cömert ve nazik oluyor, onlara çok iyi davranıyor. Onlar "becerebildikleri kadar iyiler" diye düşünüyor. Son iş seyahatine giderken; babasına "Bana ayağının kırdığı ilk dalı getir. Böylece bu dal hep seninle olur, beni sana hatırlatır ve nihayetinde seni bana getirir" diyor. Babası seyahat esnasında hastalanıp ölünce, o dal Ella'ya haber ile beraber geliyor. Babasının ölümünün arkasından cici anne ve kızlar Ella'ya hizmetçi gibi davranıyorlar. Şömine'nin önünde uyuduğu için ona "Külkedisi" ismini koyuyorlar. İsimlerin gücü vardır ya aslında, bu isim Ella'ya güç veriyor.

Ülkenin Prens'inin eşini seçmek için verdiği davete gitmemesi için, kötü cici anne Ella'nın elbisesini yırtıyor. O ana kadar, her zorluğa karşı Cesaretini ve Gücünü koruyan Külkedisi, tüm inancını kaybettiği anda, sihir gerçekleşiyor. Külkedisi, ailesinin evine her zorluğa karşı sahip çıkmasının, her durumda iyi olmasının, herkese karşı nazik olmasının ve en önemlisi de hep kendisi gibi olmasının karşılığını alıyor. Nihayetinde Kraliçe oluyor, Kralı ile beraber ülkesini adil bir şekilde yönetiyor.

2015 yapımı bu filmde hikayenin özüne tamamen bağlı kalınıyor. Filmin önceki çekimlerden farkı; iyilik, cesaret, cömertlik, nezaket, aile bağları gibi değerlerin üstüne çokça baskı yapıyor olması. Annesi ölürken Ella'ya bir öğüt veriyor. "Her ne olursa olsun cesaretini kaybetme ve iyi kalpli ol. İYİLİK SİHİRLİDİR. Sihire inan" diyor. Annesi çok önemli bir söz daha söylüyor: "Dünyayı olduğu gibi değil de, olabileceği gibi gör" diyor.

Bugün, hemen herkes kendisi için yaşasa da, çocuklarına bencilliği, insanları ezmeyi öğütlese de ben de İYİLİĞİN sihirli olduğuna inananlardanım. Çocuğuma da değerlerimize bağlı olmasını, iyi ve cesur olmasını öğretiyorum. Bunu yapanlar çoğunlukta olabilirsek, dünya yeniden yaşanacak bir hale gelir. Yani Ella'nın annesinin söylediği gibi; dünyayı olduğu gibi değil de, olabileceği gibi görmek gerek.

Bütün bu iyi mesajlarının yanında, 7 den 70 e izlenenebilecek çok da keyifli bir film. Bu filme çocuklarınızı mutlaka  götürün. Külkedisi'nin iyilikleri sayesinde kazandığını, iyilerin de cesur oldukları zaman kazanabildiğini görsünler.

İyi Seyirler...
AdsızCCC

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder