5 Mayıs 2015 Salı

YAŞAM ÇARKI

Adsız
Yaşam çarkı ifadesi; Yoga öğretisinde, aydınlanmadan önce yaşamın sonsuz döngüsünü ve kurtuluş yollarını görüp geçirmeyi ifade etmektedir. Bir nevi yaşanan acıların tasvir edilmesidir. Kişi kendini rahatsız eden bu acılardan kurtulmayı amaçlar.

Hepimiz dönem dönem kendimizi boşlukta hisseder, baskı altında ezilir, acı çeker ve bunlar niye benim başıma geliyor diye yakınırız. Herkese dışarıdan bakarız, iyi kötü yanlarını, yeteneklerini yorumlarız da; bir türlü kendimizle yüzleşmeye yanaşmayız. Yaşam Çarkı bizim kendimizle yüzleşme aracımızdır.
wheeloflife-350x252
Misal, yukarıdaki çark sizin arabanızın tekerleği olsa, ne kadar sağlıklı ilerleyebilirsiniz? Bu çarkdaki dengesizlik ne kadar süre sizi ayakta tutabilir? Eğer hayatınızdaki bu dengesizliklerden kurtulmak istiyorsanız kendinize sorun;

Hayatımda hangi alan iyi çalışıyor?
Hayatımda eksik olan ne?
Hangi adımdan başlayıp, diğer alanlardaki tatminimi de artırabilirim?
Ben ne istiyorum?
Hedefte kalmamı ne sağlar?

Bu soruların cevabını kendinize verdiğiniz zaman, hemen harekete geçin, değişim başlayacaktır.

Bunlara ek olarak, kendinize ve sevdiklerinize vakit ayırın, hayatınızdaki iyi şeyleri gözünüzün önüne getirin, müzik dinleyin, kitap okuyun, hayal kurun. Olumlu bakın, yargılayıcı olmayın. Kendinize gülün, çevrenize gülümseyin, yaptığınız işe çeşitlilik katın, hayır demesini ve affetmeyi öğrenin. Telaşlanmanın, sinirlenmenin hiç bir işe yaramayacağını unutmayın. Sizi rahatsız eden acılardan kendinizi ancak ve yine siz kurtarabilirsiniz. Yaşamınızın dengesini siz kurabilirsiniz. Yaşamınızın kaptanı sizsiniz ve bütün kaynaklara da sahipsiniz. Bunun için kendinize teşekkür etmeyi de unutmayın.

Sevgiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder