26 Nisan 2015 Pazar

AR AİLESİ

Dizi seyretmeyi sevmem ben. Senelerdir düzenli seyrettiğim tek dizi “Arka Sokaklar” dır. Konu tekrara girince hemen sıkılır bırakırım. Bir de hepsi birbirine benziyor gibi gelir.

“Kocamın Ailesi” ise farklı, içimi ısıtan, sımsıcak bir dizi. Bir Perşembe akşamı, 2. bölümünde yakaladım, sonra bildiğiniz tirkayisi oldum. Şimdi her hafta maaile düzenli seyrediyoruz. Ana konu, Ar Ailesinin 25 sene önce kaybolmuş oğullarını bulmaları ve onun eşi ile ilişkileri. Aile kendilerine ait olan Ar Apartmanında oturuyor ve Ar Pastanesini işletiyorlar. Gelinini çok seven gerçek bir kayınvalide, evladını 25 sene önce kaybetmiş içi yanmış bir anne, birbirinden farklı hikayeleri olan üç kızkardeş, her şeyin farkında anlayışlı bir baba, ailenin haylaz bekarı amca, çok bilmiş küçük torun, çocuk yurdunda büyümüş bir doktor ve onun eşi ana karakterlerimiz. Bir de esrarengiz bir yenge var.
Adsız
Geline kulp takmak, kusur bulmak kayınvalidelik geleneği malum. Bizim babaanne de çok sevmesine rağmen “El kızını” bir türlü kabullenemiyor. Yüreği yanmış anne, annelik gerçeğini öyle bir hissettiriyor ki her seferinde gözlerim dolu dolu oluyor. 3 kızkardeş babalarından her şeyi saklıyorlar. Aslında baba her şeyi biliyor da, hani bizim geleneklerimizde kız evlatla yüzgöz olunmaz ya, hep konuyu anneye taşıyor. Aslında kalbi çok temiz olan sakar ve haylaz amca her işi birbirine karıştırıyor ve ortaya inanılmaz eğlenceli aksiyonlar çıkıyor. Yengenin esrarengiz durumu ise bir sonraki haftayı iple çekmeme sebep oluyor. Olanlar beni bazen kahkahalara boğuyor, bazen de etrafta mendil arattırıyor.

Özlediğimiz değerlere götürüyor beni dizi. İyi günde kötü günde birlik olma, mutluluğu acıyı paylaşma, saygı, dürüstlük, yardımseverlik, adalet, hoşgörü gibi kaybetmeye yüz tutmuş değerlerimizi çok çarpıcı sunuyor.

Yaşattığı en büyük duygu ise, temel ihtiyaç olan aidiyet duygusu. Kendini ait hissedeceği bir yeri olmayanların hayatı, ait olduğu yeri aramakla geçer çünkü. Herkesin ait olduğu bir yer vardır ve yaşam o yeri bulmaktan ibarettir. Özetle, “ait olduğunuz yerin değerini bilin” diyor bize. Bilmiyorsanız da diziyi izleyin, size umut verecektir.

Bu arada Ar Pastanesi Kandilli’de ve semt sakinlerinden gelen talep üzerine gerçek bir Pastane haline getirilmiş.

 Adsız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder