26 Nisan 2015 Pazar

SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM NERDESİN?

Atam hakkında sabahlara kadar, sayfalar, ciltler yazsam yetmez. Ne yazmaya doyarım ben onu ne anlatmaya. Adını her andığımda gözlerim dolar. Durup durup sorarım; Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Nerdesin?
1908158_362550537276166_6279686923881683578_n
Nasıl aramam ben onu?
O, öyle bir Lider ki; "Vatanın bütünlüğü, Milletin istiklali tehlikededir. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." dedi. Yokluk içinde, tükenmiş bir orduya elindeki tek kaynağı gösterdi.
O, öyle bir Lider ki; "Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri." dedi, Askeri net bir hedefe yönlendirdi. "Ya İstiklal, Ya Ölüm" dedi. Bir millet ayağa kalktı, bağımsızlığına dört elle sarıldı.
O, öyle bir Lider ki; "Uygar olmayan kimseler, uygar olanların ayakları altında kalmaya mahkumdur." dedi. Koyduğu vizyonla sadece 10 senede bir ülkeyi baştan inşa etti. O'nun için çağla bütünleşmek esastı.
11044587_348545942009959_7635776033843430570_n
O, öyle bir Lider ki, dünyada bir ilki yaptı ve çocuklarına bir bayram hediye etti.
İçinde bitip tükenmeyen bir çocuk sevgisi vardı Atatürk'ün. O´nun mavi gözleri çağdaş ve mutlu Türkiye´yi çocuklarda görürdü.  Atatürk, dünyada hiç bir Liderin, Komıutanın, Başkan'ın ya da Başbakan'ın o güne kadar ve de o günden sonra vermediği değeri verdi çocuklara. Ülkü, O'nun çocuk sevgisinin bir simgesiydi.
Büyük Lider'in benim çocukluğumdaki en güzel hatırası da Ülkü ile olan resimleridir.
Bir çocuğu protokol sırasının en önüne oturtan tek  Liderdir Atatürk.
Bir çocuğu elinden tutup resim sergisine götüren, salıncakta sallayan tek Liderdir.
Bir çocuğu bir yetişkini dinlerken gösterdiği ciddiyetle dinleyen, beraber denize girip resim çektiren tek Liderdir.
Bir yabancı konuklayken yanına çocuk alan tek Cumhurbaşkanı'dır.
Atatürk'ün çocuk sevgisi, dünyada eşi olmayan bir örnektir. Ve Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak, egemenliği tek kişiden alıp, halkın iradesine verdiği bu günü de; çocuklarına armağan etmiştir.
ATATÜRK
Ve ATAM; Tek Liderim,
Biz, senin çocukların, bugün bu bayramı sana layık şekilde kutlayacağız. Gençliğe hitabe ile bize verdiğin vazifenin de, koyduğun hedefin de bilincindeyiz. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder