5 Nisan 2015 Pazar

MAHALLE

Adsız
Benim için İstanbul'un kalbi olan Nişantaşı'nda, City's üst katında sıcacık bir yer var: MAHALLE.

Asansörden indiğinizde mis kokular, yeşilin tüm tonları ve taze çiçekler ile Mahalle'nin Çiçekcisi karşılar sizi. Alışverişin yorgunluğunu atmak isterseniz Mahalle'nin kahvecisi Selamlique, üzerinde at nallanan bol köpüğüyle, çikolatalı, tarçınlı, kakuleli ya da okkalı seçenekleri ile mükemmel seçim.

Kahvenizi içerken etrafı seyredin, büyük keyif alacaksınız. Mahalle'nin Yastıkçısı Piculet, rengarenk yastıkları ile tam karşınızda gözünüzü alacaktır. Duvarlarda, tavanlarda yazılı lafları olurken, mahallenin ahalisinin resimlerine bakarken hiç sıkılmayacaksınız. Hemen sağınıza baktığınızda ise şu tabela dikkatinizi çekecektir: "Erkeğin Kalbine Giden Yol Mahalle'den Geçer".

Gerçekten'de öyle. Tüm restoranlar iştah kabartıcı. "Eller Havaya, Kasap Havası Burada" diyen Günaydın, "Göbek İstemeyene, Göbek Marul Burada" diyen Sosa, "Dönerse Senindir" diyen Chef Döner.

"Herşeye Ramen! Tiryakiye Teriyaki" diyen Wagamama, "Dikkat Oklava Gelebilir" diyen Hoca'nın Yeri, "Biranın Kankası, Patates Tavası" diyen Vida ve "Ne Hayat Ne Kebap Acısız Olmaz" diyen Ali Ocakbaşı...

Mahalle'nin kitapçısı Assouline, "Kitaplarımız Okumak içindir - Lütfen Yemeyiniz" diye uyarmasa bu iştahla oraya bile dalabilirsiniz.
Adsız2

Bu mahalle hepimizin mahallesi gibi. Çocukluğunuzun mahallesinden esintiler bulabileceğiniz, günümüzün beklentilerine göre de modernize edilmiş bir yer. Etrafta dolaşan insanlar sanki kırk yıllık dostunuz, ortam biraz karışık görünse de tertemiz ve herşey çok lezzetli. Tek farkı bakkalı şaşkın değil ♥

Adsız3

Başka bir tabelaya yazmışlar. "Can Boğazdan Gelir, Mahallede Yer İçer." Fırsatınız olduğunda siz de, Can gibi Mahalle'ye uğrayın. Nostaljik bir gün yaşayıp, biraz alışveriş yapıp, çok da güzel lezzetler tadacaksınız.

Mahalle'nin mekanları, lezzetleri bunlarla sınırlı değil. Yazmaya devam edeceğim. Şimdilik:

"Sofralar Dolsun, Mahalle Doysun, Afiyetler Olsun!".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder